Top

Tiberiu Cazacioc

Specializat în ultimii 12 ani în subiecte legate de hrană declinate din Politica Agricolă Comună (PAC), scheme de calitate (STG, DOP, IGP), lanț alimentar scurt, ferme familiale, Tiberiu Cazacioc este consultant în comunicare și marketing, cercetător independent în antropologia hranei, autor de articole de specialitate, lector și trainer la diverse conferințe, organizator de evenimente, facilitator de reuniuni tematice și lider de opinie al mișcării Slow Food în România.

Tiberiu Cazacioc a lucrat în contracte de consultanță pentru afaceri europene, relații publice și comunicare pentru Comisia Europeană, diferite ministere de linie, contractat de organizații private precum DC Communication și GEA Strategy&Consulting.

Licențiat în științe economice (ASE), cu studii de master în comunicare și relații publice (SNSPA, 2010), Tiberiu Cazacioc deține certificări ca trainer, manager de proiect, manager în turism, specializare în proprietate intelectuală privind mărcile și indicațiile geografice.

Printre proiectele de referință ale sale se numără: Centrul de Informare al Comisiei Europene în România, “Târgul Țăranului” (2007-2012, prima piață post 1989 dedicată produselor alimentare tradiționale); “La masă cu oamenii Deltei” (prima cercetare antropologică și etnografică dedicată gastronomiei locale, 2012, Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23), “Descoperă Europa ta” (seria TV de 12 episoade despre bucătăria țărănească, 2008), “Ivan Pescar” (meniu de restaurant bazat pe producția locală de pește, 2015), “Poveștile hranei” (proiect de eveniment platformă, festival de film internațional, 2015-2016), contribuție la Strategia de Dezvoltare Locală a Grupului de Acțiune Oamenii Deltei (Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, 2011-2012, 2015-2016), articole despre lanțul alimentar, aspectele etice ale industriei alimentare, “Conservarea biodiversității și dezvoltare comunitară în Transilvania” (publicație privind marketing-ul produse alimentare locale din zona Târnavelor, Fundatia ADEPT), “Strategia de comunicare a Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020” (GEA Strategy & Consulting).

Tiberiu Cazacioc a scris mai multe proiecte de finanțare câștigătoare pentru POSCCE 2007-2013, AFCN (2009, 2012), EEA Grants (2013-2016).

Toate prezentările de la conferințele publice la care a fost speaker sunt publicate în Slideshare.net, iar blogul său poate fi găsit la www.ecogastronomica.ro.