Top

Proiectul „Energy Hero” – Și tu poți fi erou!

Proiectul „Energy Hero” – Și tu poți fi erou!

 

Deoarece suntem responsabili și iubim mediul, deoarece credem că cetățeanul are un cuvânt important de spus în economisirea energiei electrice și informarea și responsabilizarea sunt pași importanți pentru îmbunătățirea nivelului de eficiență energetică, CENTRUL ROMÂN DE POLITICI ECONOMICE – CEROPE implementează în perioada 17 iulie 2017-16 aprilie 2018 proiectul Energy Hero. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu  Romanian-American Foundation și Enel România.

Energy Hero își propune să informeze și să responsabilizeze cetățenii din București și indirect, din toată țara, cu privire la acțiuni simple ce pot fi întreprinse în viața de zi cu zi de economisire a energiei electrice. Proiectul se adresează comunităților din București, oraș pilot, având potențial de a fi replicat și în alte orașe. Astfel, scopul proiectului este de a contribui la formarea unor cetățeni responsabili și informați, care utilizează eficient energia electrică și termică.
Obiective:
1) Formularea și distribuirea către beneficiari a minim 50 de recomandări pentru eficientizarea consumului de energie în viața de zi cu zi, până la finalul proiectului.
2)Minim 100 cetățeni responsabilizați cu privire la consumul de energie prin implicarea directă în activitățile proiectului, până la finalul proiectului.

3) Minim 10.000 cetățeni informați cu privire la modalități simple de reducere a consumului de energie prin instrumentele de comunicare și diseminare, până la finalul proiectului.

Activități:

 1. Management de proiect
 2. Elaborarea Ghidului pentru Eroii Energiei cu 50 de recomandări pentru eficientizarea consumului de energie în viața de zi cu zi.
 3. Organizarea și susținerea unui focus grup și a două evenimente de prototipare cu potențiali utilizatori pentru definitivarea Ghidului și dezvoltarea aplicației Energy Hero.
 4. Dezvoltarea aplicației, a platformei online și a conturilor de social media.
  Aplicația se bazează pe stabilirea de obiective personale ca metode de a influența comportamentul utilizatorului în sensul consumului responsabil de energie
 5. Organizarea și susținerea concursului ” Și tu poți fi erou!”, bazat pe parcurgerea unui joc online.
  În cadrul acestei activități, se va lansa concursul „Și tu poți fi erou!”. Concursul se va derula în mediul online, pe platforma creată și va fi promovat intens înainte de lansare, cu ocazia tuturor întâlnirilor cu beneficiarii și prin canalele de social media.
 6. Derularea campaniei de comunicare, promovare și diseminare.
 7. Organizarea evenimentului final de premiere și diseminare.

Pentru orice tip de informații, vă rugam să o contactați pe Corina Andrei, Coordonator proiect, e-mail corina.andrei@cerope.ro.

Nu sunt comentarii

Scrie un comentariu